Design-luftrengörare AirgoClean® 170 E med HEPA-filter

Art-Nr. 1580001039
Du sparar: 785.43 kr
2.804,69 kr 2.019,26 kr inkl. Moms.

Visa nettopris

plus leveranskostnaderna Leveranskostnadsräknare
Design-luftrengörare AirgoClean® 170 E med HEPA-filter

Helautomatiskt 360 ° HEPA-skydd mot luftburna partiklar / föroreningar, bakterier och allergener - med realtidsmätning av luftkvalitet
Allround ren luft hemma och på jobbet

Vi tillbringar upp till 90 procent av vår tid inomhus och, beroende på sömnmönster och ålder, mellan 6 och 12 timmar om dagen i sovrummet. Våra egna fyra väggar är vårt skyddade utrymme, till vilket vi vill dra oss tillbaka och må bra. Utan att behöva frukta luftburna influenser på vår hälsa. Skäl nog för att ge luftkvaliteten hemma med den intelligenta AirgoClean® 170 E den uppmärksamhet den förtjänar och för att säkerställa ren luft att andas in och djupt.

Hygienisk luft är hörnstenen i vår hälsa. Ren luft kan dock inte tas för givet.

Allergener och föroreningar som bakterier, virus, fint damm, mögelsporer, dammkvalster, djurskador, lukt och flyktiga organiska föreningar förorenar luften i bostadsutrymmen och på jobbet. För att göra saken värre, har även luften ute på många ställen höga partiklar. Dessa små partiklar med en diameter mindre än 2,5 mikrometer (PM2,5) tränger in i inre utrymmen genom fönster och dörrar och kommer in i människokroppen genom andning. Många studier visar att dessa nanopartiklar kan leda till hälsoproblem.

AirgoClean® 170 E luftrenare förvisar ohälsosam inomhusluft från ditt liv.

Skydda dig själv och dina nära och kära med HEPA-filtrerad ren luft som är 99,7% fri från skadligt suspenderat material. Helautomatisk tack vare toppmoderna luftkvalitetssensorer med vilka inomhusluftkvaliteten kontinuerligt mäts och förändringar känns igen - för att sedan motverka detta med en intelligent reglerad luftreningsservice. Den femstegsjusterbara fläkten med en maximal luftcirkulation på 350 m³ / h möjliggör en märkbar förbättring av luftkvaliteten i rum upp till 42 m².

360 ° luftrening med HEPA-filterteknik "Triple Protection"

Tidlöst elegant i ett tunt designhölje, utrustat med ett mycket effektivt HEPA-filtersystem i skyddsklass E12 inklusive DACRON®-förfilter och kolfilter, AirgoClean® 170 E mobil luftrenare ger ett tydligt uttalande när det gäller att förbättra inomhusluftkvaliteten. Den cylindriska designen med 360 ° luftinlopp möjliggör flexibel installation på nästan vilken plats som helst. AAerodynamiskt formade luftavvisare vid luftutloppet garanterar en optimal luftfördelning av den rengjorda luften. De spiralformade lamellerna är inte bara en attraktiv designaccent, utan tvingar också turbulensen och därmed fördelningen av ren luft genom rummet. En PM2.5-färgskärm i tre steg informerar dig i realtid om luftkvaliteten i rumsluften runt dig. Komfortfunktionerna i AirgoClean® 170 E avrundas av ett turboläge för snabbare ventilation av rummet, vilket lovar särskilt snabb och effektiv rengöring av inomhusluften i akuta situationer. Dessutom har komfortluftrenaren ett nattläge med viskande tyst fläktdrift, en filterbytesindikator i den dimbara LED-displayen och en minnesfunktion som sparar de sista inställningarna för enheten efter ett strömavbrott.

Färgad luftkvalitetsdisplay med visning av PM2.5-värdet

Luftkvalitetsskärmen i tre steg på AirgoClean® 170 E gör den annars osynliga luftkvaliteten synlig. Förutom den numeriska visningen av PM 2,5-värdet (antal fina dammpartiklar <2,5 µm), indikerar en optisk display med färgade LED-lampor renheten i den omgivande luften:

Ventilationshastigheten och tillhörande luftreningsprestanda regleras i automatiskt läge enligt luftkvaliteten:

grön: Utmärkt luftkvalitets PM2,5-värde 0 - 35blå: Bra luftkvalitet PM2,5-värde 36 - 116röd: PM2,5-värde för dålig luftkvalitet> 116

Vad betyder PM2.5-värdet?

PM2.5 består av respirabla fina dammpartiklar med en diameter mindre än 2,5 µm. På grund av sin lilla storlek anses dessa fina partiklar utgöra en hälsorisk då de tränger djupare in i luftvägarna, hjärt-kärlsystemet och hjärnan, förblir där och orsakar skador. I REHIVAAP-projektet kommer WHO till slutsatsen att fint damm bland annat kan leda till åderförkalkning, försämra födseln och orsaka andningssjukdomar hos barn.

Ren, filtrerad rumsluft ökar livskvaliteten och välbefinnandet

God och ren luft är avgörande för vår hälsa. Lämna inte kontrollen över denna viktiga byggsten till slumpen. Den eleganta luftrenaren AirgoClean® 170 E bevakar luftkvaliteten dygnet runt och ger dig friheten att njuta av det hälsosamma livet med fulla andetag.

Användningsområden och rumsstorlekar:

Filtrerar fint damm, pollen och djurhår (CADR):GLämplig för rum upp till 42 m² / 105 m³.Trotec rekommendation* 32 m² / 80 m³

VVirusfiltrering SARS-CoV-2 och allmänt infektionsskydd (influensa, förkylning, mässling etc.)Med 6 luftbyten (kontor, mötesrum) lämpliga för rum upp till max. 23 m² / 57 m³.Trotec rekommendation* 17 m² / 42 m³.Med 10 luftbyten (praxis, behandlingsrum) lämpliga för rum upp till max. 14 m² / 35 m³.Trotec rekommendation* 11 m² / 27 m³.Notera: Med den maximala rumsstorleken går enheten på högsta fläkthastighet! För att kunna uppnå en optimal kombination av maximal luftföroreningskontroll och minimalt bakgrundsljud rekommenderar vi därför att du dimensionerar rumsstorleken till cirka 30% mindre än det maximala möjliga när du planerar din användning. På detta sätt kan enheten också säkerställa filtrering på en tystare fläktnivå.
 * I reklam annonseras det maximala värdet vanligtvis som "rekommenderad rumsstorlek". För att uppnå en bra kombination av luftföroreningskontroll och bakgrundsbuller baseras de rumstorlekar som rekommenderas av oss på en maximal ljudnivå på 37 dB (A).


Intelligent styrd luftrening i helautomatiskt läge

Förutom den manuella kontrollen av luftreningsprestanda i 5 steg, har AirgoClean® 170 E en smart "Air Quality Sensor" för att reagera i realtid på en förändring av inomhusluftkvaliteten. Den mycket känsliga luftkvalitetssensorn mäter kontinuerligt partikelbelastningen och känner igen även de minsta förändringarna omedelbart - för att sedan reagera omedelbart med en anpassad luftrening. Luft- och filterprestandan hos enheten regleras helt automatiskt i den utsträckning som krävs för att avlägsna de upphängda partiklarna från rumsluften på kortast möjliga tid.

Turbo-läge

Turboläget används speciellt för snabbare ventilation i rummet, där exempelvis särskilt snabb och effektiv rengöring av inomhusluften krävs i akuta situationer. Luften rengörs snabbt till en optimal nivå med högsta fläkthastighet. På detta sätt kan luften i mötes-, paus- eller vardagsrum snabbt och enkelt rengöras till en god kvalitetsnivå. Allergipatienter som öppnar fönstret för att ventilera har filtrerat pollen eller damm från luften inom några minuter. I Turbo-läget i AirgoClean® 170 E avlägsnas luftburna föroreningar och suspenderat material från rumsluften med högsta luftreningsprestanda genom den högsta ventilationsnivån och dessa rengörs till en optimal nivå.

Nästan ljudlös drift i nattläge

Nattläget med dämpad belysning möjliggör rent filtrerad rumsluft även under sömnen. Luftflödet anpassas automatiskt till sömnbehovet och luftflödet regleras till lägsta ventilationsnivå.

AirgoClean® 170 E luftrenare skyddar mot luftburna sjukdomar. Den rena, filtrerade rumsluften ökar välbefinnandet och prestandan.

Aerodynamiskt formade luftutloppsfenor

De aerodynamiskt utformade urladdningslamellerna i AirgoClean® 170 E säkerställer effektiv friskluftsfördelning i interiören, vilket leder till en bekväm och dragfri luftväxling. Medan konventionella luftrenare bara blåser ut den filtrerade luften vertikalt ut i rummet, fördelar AirgoClean® 170 E den rena, rena luften jämnt i alla riktningar i rummet. Tack vare de horisontellt roterade lamellerna flyter ren luft genom den omgivande luften över ett stort område.

Hälsosam bostadsyta tack vare "Triple Protection" filterteknik

Genom att kombinera tre olika filtertekniker filtreras allergener och förorenande partiklar samt patogener på ett tillförlitligt sätt ut ur inomhusluften.

DACRON®-Förfilter

DACRON® är ett namn för syntetiskt framställda kontinuerliga filament gjorda av polyester, som, tack vare sina särskilt allergineutrala egenskaper, är idealiska för förfilter vid luftrening. De syntetfiberförfilter som tillverkas med det är särskilt rivbeständiga, slitstarka och vattenavvisande. Syntetfiberfiltret filtrerar redan på ett tillförlitligt sätt lätta till medelstora lukter, grovt husdamm och djurhår från rumsluften

Carbon-filter

Det extra kolfiltret av kol är perfekt för alla rökare. Förutom föroreningar neutraliserar detta aktivt kolfilter effektivt tobakslukt, husdjurslukt, kökslukt, röklukt samt formaldehyd- och lösningsmedelslukt från den omgivande luften. För ren luft - utan obehagliga dofter.

HEPA-filter

I HEPA-filtret i filterklass E12 elimineras pollen, allergener, fina dammpartiklar, bakterier, virus, dammkvalrester och mögelsporer upp till 0,3 mikrometer. På grund av den höga separationsgraden på 99,7% används filter av denna filterklass, till exempel i hygienkänsliga laboratorieområden och i livsmedelsproduktion. De bästa förutsättningarna för att förvandla dina egna fyra väggar till en oas av välbefinnande med ren, filtrerad, frisk rumsluft.

Snabbt och enkelt filterbytel

Lika enkelt som att använda AirgoClean® 170 E är det snabba bytet av de förmonterade filtren. Enhetshöljet kan tas bort med en hand utan verktyg, så att för-, kolfiber- och HEPA-filtren kan inspekteras visuellt och bytas ut vid behov.

Ren luft för ett hälsosammare liv, mer välbefinnande och ökad prestanda - AirgoClean® 170 E luftrenare gör det möjligt.

Effektiv vid:

 • Pollen- och husdjursallergener
 • Fint damm, husdamm och dammkvalrester
 • Virus, bakterier och mögelsporer
 • Cigarettrök och obehaglig lukt


Fördelar för övning:

 • Trestegs rumsluftfiltersystem med DACRON® förfilter, kolfilter och HEPA-filter av filterklass E12
 • Effektiv HEPA-filtrering av suspenderade partiklar, föroreningar, bakterier och lukt
 • Trestegs luftkvalitetsvisning som numeriskt PM2.5-värde i LED-färger (grön, blå, röd)
 • Lämplig för helautomatisk luftrening i rum upp till 105 m³
 • Rengöringsvolym max. 350 m³ / h
 • 5 fläkthastigheter med omkopplingsbar turbofunktion
 • Kompakt och kraftfull med enkel användning
 • Okomplicerad, snabb filterbyte
 • Automatiskt läge
 • Minnesfunktion
 • Filterindikatorlampa
 • Nattläge (viskande tyst)
 • Lågt ljud: max. 50 dB (A)
 • Låg energiförbrukning
 • Allergivänligt


Teknisk information
Allmänt
  Artikelnummer 1.580.001.039
Luftmängd
  Lämplig för rum upp till [m²/m³] 42 m² /105 m³
  Nivå 1 [m³/h] 123
  Nivå 2 [m³/h] 195
  Nivå 3 [m³/h] 263
  Nivå 4 [m³/h] 320
  Nivå 5 [m³/h] 350
Elektriska värden
  Nätanslutning 220 - 240 V/50 - 60 Hz
  Effektförbrukning [kW] 0,025
  Märkströmsförbrukning [A] 0,11
Elektrisk anslutning
  Anslutningskontakt CEE 7/16
  Kabellängd [m] 1,25
Ljudvärden
  Nivå 1 - Avstånd 1 m [dB(A)] 20
  Nivå 2 - Avstånd 1 m [dB(A)] 27
  Nivå 3 - Avstånd 1 m [dB(A)] 37
  Nivå 4 - Avstånd 1 m [dB(A)] 41
  Nivå 5 - Avstånd 1 m [dB(A)] 50
Fläkt
  Axial
  Radial
  Fläktnivåer 5
Mått
  Längd (utan förpackning) [mm] 292
  Bredd (utan förpackning) [mm] 292
  Höjd (utan förpackning) [mm] 663
Vikt
  (utan förpackning) [kg] 6,5
Utrustning, kännetecken och funktioner
Utrustning
  Air quality sensor
  Indikering av luftkvalitet
  On / off switch
  Touchscreen
  Digital display
  Dammsensor
  Memory-funktion
  Automatisk drift
  Nattläge
  Turbo mode
  Filter cleaning indicator
  Operating control lamp
Filterbytesindikator
  Huvudfilter
  Förfilter
Filter
  Förfilter Synthetic fibre
  svävande partiklar HEPA carbon filter
  Filtereffektivitet 99,70%
Mobilitet
  Fötter

 Serieutrustning

 finns tillgänglig som tillval

 inte tillgänglig

 

Hotline på svenska:

+49 (0) 24 52 96 27 95

Mån. – Tors.: kl. 8:00 – 17:30
Fredag: kl. 8:00 – 17:00

E-mail på svenska :

online-se@trotec.com