Luftavfuktare TTK 33 E

Art-Nr. 1120000037
2.243,59 kr inkl. Moms.

Visa nettopris

plus leveranskostnaderna Leveranskostnadsräknare
Luftavfuktare TTK 33 E

Avfuktare med 2-i-1-design för kontrollerad förbättring av luftkvaliteten och hygrostatstyrd torrhållning av fuktiga rum
Torkar, avfuktar och visar luftfuktigheten

Förklara kriget mot ohälsosamt fuktig rumsluft i din personliga miljö. Den moderna avfuktaren TTK 33 E i attraktiv kubdesign gör slut på för fuktiga rum. Som en mobil avfuktare med ett praktiskt bärhandtag förbättrar den luftkvaliteten och ger ett bättre inomhusklimat för att du ska må bra eller arbeta. Ett hygrostatstyrt automatiskt avfuktningssystem sänker luftfuktigheten i bostads- och affärsrum, kontor, butiker, ouppvärmda vinterträdgårdar, källare och garage till ett förinställbart målvärde i intervallet 30-80 % relativ luftfuktighet. Med en ljudnivå på endast 43 dB(A) är avfuktningen behagligt tyst även vid de högsta av de två inställbara fläkthastigheterna, så TTK 33 E rekommenderas även för användning i sovrummet eller på arbetsplatsen utan att störa sömnen eller arbetet.

Optimalt reglerad luftfuktighet för hälsosamt boende och arbete

En optimalt reglerad luftfuktighet i rummet i intervallet 40-60 % förhindrar effektivt bildandet av mögel och fuktbonader och minskar tillväxten av allergener och dammkvalster. Dessutom filtrerar det avtagbara och lättstädade luftfiltret bort damm och djurhår från rumsluften. Ett aktivt kolfilter för att avlägsna mer intensiva lukter i bostadsutrymmet kan fås som tillbehör.

Med en avfuktningskapacitet på upp till 14 l/24 timmar och en vattentank på 1,5 liter med överfyllnadsskydd rekommenderas den vardagsrumsvänliga TTK 33 E för att hålla medelstora rum på upp till 15 m² eller 37 m³ torra. För att till exempel avfukta fuktiga källare, garage eller förrådsutrymmen utan tillsyn - utan att behöva oroa sig för vattenbehållarens fyllnadsnivå - har den bärbara avfuktaren en slanganslutning på baksidan. Via denna permanenta anslutning kan det kondensat som utvinns ur luften bekvämt ledas ut i ett avlopp via den kondensatslang som ingår i leveransen.

Det vackraste sättet att visa storhet med komfort och prestanda

Användarvänlighet är inte en fråga om storlek - det bevisar den extremt kompakta och vardagsrumsvänliga designavfuktaren TTK 33 E med sina enastående funktioner i denna apparatklass. Lika praktisk och meningsfull är den färgade LED-displayen som är integrerad i vattentanken och som visar statusen för luftfuktigheten i rummet i tre färger (blått, grönt, rött). En upplyst segmentdisplay i LED-displayen ger exakt information om den aktuella luftfuktigheten, den förinställda målfuktigheten och de återstående drifttimmarna med aktiverad 24-timmars timer för tidsstyrd på- och avstängning.

Skonsam torkning av tvätt med avfuktare

Förutom avfuktning av rum kan en avfuktare också användas för att torka tvätt - som stöd eller som en fullständig ersättning för en vanlig torktumlare. Torkfunktionen för tvätt (eller textiltorkningsläge eller SuperDry-funktionen) är jämförbar med traditionell torkning utomhus.

Avfuktare har fördelen att tvätten torkas försiktigt som i naturen. Färgerna förblir ljusa och kläderna håller längre än i konventionella torktumlare, samtidigt som de förbrukar betydligt mindre el.

Dessutom kan känsliga material som ull, silke och syntetiska fibrer torkas utan problem. I motsats till ren lufttorkning blir tvätten mycket mjukare och mer behaglig att bära på huden.

Det går också att torka tvätt med avfuktare utan funktion för torkning av tvätt. Luftfuktighetens målvärde måste sedan ställas in i enlighet med den önskade restfuktigheten:

Skåpet är torrt: 46 % relativ luftfuktighet

Järn fuktigt: 58 % relativ luftfuktighet

Torkade på: 65 % relativ luftfuktighet

Propan (R290) som miljövänligt köldmedium i avfuktare

Varje år släpper syntetiska köldmedier ut flera miljoner ton miljöskadliga koldioxidutsläpp (växthusgaser) i luften. Därför är användningen av alternativa köldmedier ett av våra viktigaste mål. Genom att använda propan (R290) som köldmedium bidrar den här avfuktaren på ett värdefullt sätt till klimatskyddet.

Det naturliga köldmediet propan (R290) är en organisk förening och tillhör kolvätena. Till skillnad från syntetiska köldmedier har miljövänlig propan (R290) varken ozonnedbrytande potential (ODP=0) eller en betydande växthuseffekt (GWP=3).

Ytterligare ett plus för miljön: På grund av sina utmärkta termodynamiska egenskaper är propan (R290) ett särskilt energieffektivt köldmedium som dessutom minskar dina energikostnader.

Att se inomhusluften med andra ögon

Vi kan inte se på luften i ett rum om den är för fuktig eller för torr. När mögelsporer väl är upphängda i luften och i värsta fall leder till andningsbesvär eller allergiska reaktioner är det för sent. Då har fukten redan spridit sig under en längre tid och har obemärkt påverkat vårt välbefinnande.

Rumsavfuktaren TTK 33 E ser det vi inte kan se. Dess exakta fuktgivare mäter kontinuerligt luftfuktigheten i rummet för att reglera den helt automatiskt till önskat målområde i automatiskt läge. Den färgade LED-displayen på framsidan som visar den aktuella luftfuktigheten i rummet är praktisk:

 • Blå: Signalerar att luftfuktigheten är för torr under 40 %
 • Grön: Signalerar en optimal luftfuktighet mellan 40 och 60 %
 • Röd: Signalerar för hög luftfuktighet över 60 %


Funktion för automatisk omstart

Tack vare funktionen för automatisk omstart (eller minnesfunktion) startar enheten om med den förvalda inställningen efter en oväntad avstängning på grund av ett strömavbrott så snart strömmen är tillgänglig igen. Detta gör också att avfuktaren kan användas med en timer.

Lämplig för permanent torrt underhåll

En av de vanligaste orsakerna till fuktiga källare, våtrum och tvättrum är kondensering av vatten på väggarna. Det kan bero på att vattnet tränger in i källaren utifrån genom ett otillräckligt tätat murverk. Eller för att ventilationen inte är tillräcklig för att avlägsna fukten från duschen, tvättmaskinen eller torktumlaren till utsidan. För att hålla rummen torra på ett permanent sätt har TTK 33 E ett kontinuerligt driftläge. I det här driftläget avfuktas rumsluften permanent maximalt och hålls torr utan ett förinställt målvärde för luftfuktigheten.

Det intelligenta sättet att planera

Det finns goda skäl att slå på eller stänga av avfuktaren TTK 33 E efter ett förinställt antal timmar. En avfuktare i sovrummet främjar ett vilsamt rumsklimat - men apparaten behöver inte vara igång dygnet runt. Under sömnen släpper vi ut mycket fukt i luften genom andning och svettning. Därför har avfuktning på natten en direkt positiv effekt på luftfuktigheten, medan avfuktning vanligtvis inte behövs under dagen. För sådana tillämpningar har TTK 33 E en praktisk 24-timmars timer som gör det möjligt att ställa in antalet timmar fram till automatisk på- eller avstängning i steg om en timme. På så sätt följer TTK 33 E med dig in i sängen på kvällen och avslutar sin tjänst helt automatiskt nästa morgon när du lämnar rummet.

En ren sak - både inifrån och ut

Om du skulle vilja avstå från TTK 33 E:s luftoptimering och förvara den i skåpet, har den utrymmessnåla avfuktaren en praktisk självtvättfunktion för intern torkning av enheten. Ganska smart!

Komfortavfuktaren TTK 33 E förbättrar luftkvaliteten och håller luftfuktigheten i rummet konstant inom det optimala området. Tack vare den trefärgade LED-displayen kan du alltid hålla ett öga på fuktnivån i rumsluften. Med sina mörkgrå färgaccenter passar den också elegant in i alla rum.

Fördelar för praktiken:

 • Hygrostatstyrd automatisk avfuktning med förval av målvärde mellan 30 och 80 % .F. i steg om 10 %
 • Så snart det önskade fuktvärdet har uppnåtts stängs kompressorn av automatiskt. Fläkten går igenom. Displayen förblir på. Om värdet överskrids aktiveras enheten automatiskt.
 • Automatiskt läge
 • Färg-LED-display för den aktuella luftfuktigheten
 • Visning av relativ fuktighet
 • Funktion för torkning av tvätt
 • Timer-funktion
 • Funktion för självtvätt
 • Automatisk omstart (minnesfunktion)
 • Lättåtkomligt luftfilter, lätt att rengöra. Filtrerar djurhår, ludd, fluff, damm och förhindrar bakterietillväxt
 • Aktivt kolfilter kan beställas som tillbehör
 • Automatisk avfrostning
 • Anslutning för externt kondensatavlopp
 • 2 fläktsteg
 • Varningslampa för nivå när vattentanken är full
 • Överfyllningsskydd med automatisk avstängning
 • Teknisk information
  Allmänt
    Artikelnummer 1.120.000.037
  Avfuktningseffekt
    vid 30 °C/80 % r.f. [l/24h] 12
    max. [l/24h] 14
  Luftmängd
    Nivå max. [m³/h] 80
  Rekommenderad rumsstorlek byggtorkning
   
   
  Rekommenderad rumsstorlek torrhållning
    37
    15
  Omgivningsvillkor
    Temperaturområde min. [°C] 5
    Temperaturområde max. [°C] 32
    Fuktighetsområde min. [% r.F.] 30
    Fuktighetsområde max. [% r.F.] 80
  Elektriska värden
    Nätanslutning 220 - 240 V/50 Hz
    Märkströmsförbrukning [A] 1,3
    Effektförbrukning [kW] 0,24
    Rekommenderad säkring [A] 10
  Elektrisk anslutning
    Anslutningskontakt CEE 7/7
    Kabellängd [m] 1,7
  Kompressor
    Lyftkolvkompressor
    Rullkolvkompressor
    Minsta rumsstorlek [m²] 4
    Kylmedelstyp R290
    Kylmedelsmängd [g] 52
    GWP faktor 3
    CO2 -ekvivalent 0.00016
    tryck sugsida [MPa] 0,8
    tryck utgångssida [MPa] 2,8
  Vattenbehållare
    Innehåll i [l] 1,5
  Ljudvärden
    Avstånd 1 m [dB(A)] 43
  Mått
    Längd (utan förpackning) [mm] 205
    Bredd (utan förpackning) [mm] 270
    Höjd (utan förpackning) [mm] 420
  Vikt
    (utan förpackning) [kg] 10
  Utrustning, kännetecken och funktioner
  Avfrostningsautomatik
    Cirkulationsluft / elektronisk
    Värmegas
  Avfuktningsautomatik
    Hygrostatstyrd
    Programstyrd
  Fläkt
    Axial
    Radial
    Fläktnivåer 2
  Övervakning kondensbehållare
    Behållare finns
    Varningslampa som indikerar när vattenbehållaren är full
    Överloppsskydd med avstängningsautomatik
  Rumsluftfilter
    Lättillgänglig
    Kan rengöras
  Timer-funktion
    Påsättningstid förvalbar
    Avstängningstid förvalbar
  Funktioner och utrustning
    Automatisk drift
    Kontinuerlig drift
    Torkfunktionen för tvätt
    Driftkontrollampa
    Inre torkningsfunktion
    Indikering av relativ luftfuktighet
    Indikering av aktuell luftfuktighet i rummet
    Automatiskt feldiagnossystem
    Memory-funktion
    Auto restart function
    Kabelhållare
  Drifttimmesräknare
    Drifttimmesräknare
    Strömförbrukningsräknare
  Mobilitet
    Bär-/transporthandtag
    Fötter
  Kondensutlopp
    Slanganslutning möjlig
    Slang i leveransomfattningen
    Kondenspump
    Rekommenderad slangstorlek [mm] 10
  Manöverfält
    LED-display
    Membranknappar
  Husutförande
    Plast

   Serieutrustning

   finns tillgänglig som tillval

   inte tillgänglig

 

Hotline på svenska:

+49 (0) 24 52 96 27 95

Mån. – Tors.: kl. 8:00 – 17:30
Fredag: kl. 8:00 – 17:00

E-mail på svenska :

online-se@trotec.com